Annas aptitretande Vivaldirullar

40 min
4
Annas aptitretande Vivaldirullar
Foto: TV4

Spännande rätt med smak av Italien. Kan även serveras som huvudrätt med t ex fullkornsris och sallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk röd currypasta
  • 2,5 dl grädde (m hög fetthalt)
  • 1 msk dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g mozzarella
  • 12 skivor lufttorkad skinka t ex Parma
  • 24 st gröna sparrisar, förvällda
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Hacka löken, fräs den mjuk i lite smör i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och currypasta. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red av med en msk dinkelmjöl utrört i lite vatten och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skiva mozzarellan. Rulla in två sparrisar och mozzarella i varje skinkskiva.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg skinkrullarna i formen. Hyvla parmesan över.
  5. Sätt formen högt i ugnen så att rätten blir varm och får fin färg samtidigt.
  6. Häll den varma såsen på fyra tallrikar och fördela de färdiggratinerade skinkrullarna ovanpå. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept