Rockig chokladcrème med blåbärsoperett

45 min
4
Rockig chokladcrème med blåbärsoperett
Foto: TV4

Gudomligt god dessert där Medelhavet möter den svenska skogen… Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 100 g mandelbiscotti
  • 0,75 dl pressad apelsin
  • 1 msk konjak (valfritt)
  • 200 g ricotta
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • några droppar vaniljextrakt (kan ersättas m vaniljsocker)
  • 50 g riven mörk choklad, t ex Valrona
  • 100 g färska blåbär

Gör så här

  1. Blötlägg mandelbiscottin i apelsinsaften och ev konjaken.
  2. Rör under tiden samman ricottan, yoghurten, florsockret och vaniljextraktet till en smidig kräm. Skeda ner de blötlagda mandelkakorna i bottnen av fyra portionsskålar av glas. Sleva upp hälften av ostblandningen i glasen. Fortsätt med hälften av den rivna chokladen och lägg på blåbären. Skeda sedan över resten av ostblandningen och garnera med resten av den rivna chokladen. Låt stå i kylskåp minst.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept