Evas pastej

Evas pastej
Foto: Nisse Peterson

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • 1 st medelstor fint hackad gul lök
  • 2 msk mjukt smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl matlagningsgrädde (ev mer)
  • ytterst lite kajennpeppar

Gör så här

  1. Tina, eller tina nästan, kyckling­levern.
  2. Fräs den hackade löken i en stor stekpanna i lite av smöret på svag värme. Salta, peppra och smula över timjan.
  3. Lägg ner kyckling­levern och stek sakta i 12-15 minuter.
  4. Häll på grädde och låt allt puttra i några minuter till. Låt svalna lite.
  5. Mosa allt med en gaffel (eller i food processor/matberedare) och krydda med lite mer peppar, kanske salt, en rejäl smörklick och ytterst lite kajennpeppar. Lägg det hela i en skål med lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept