Evas pastej

Evas pastej
Foto: Nisse Peterson
Anna och Fanny Bergenström
Anna och Fanny Bergenström

Evas pastej

Av: Anna och Fanny Bergenström

Från: Vinterns goda ting

8 ingredienser

En enkel och god kycklingleverpastej.

Ingredienser

  • 400 g fryst kycklinglever
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 2 msk smör, mjukt
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl matlagningsgrädde (ev mer)
  • ytterst lite kajennpeppar

Gör så här

  1. Tina, eller tina nästan, kyckling­levern.
  2. Fräs den hackade löken i en stor stekpanna i lite av smöret på svag värme. Salta, peppra och smula över timjan.
  3. Lägg ner kyckling­levern och stek sakta i 12-15 minuter.
  4. Häll på grädde och låt allt puttra i några minuter till. Låt svalna lite.
  5. Mosa allt med en gaffel (eller i food processor/matberedare) och krydda med lite mer peppar, kanske salt, en rejäl smörklick och ytterst lite kajennpeppar. Lägg det hela i en skål med lock.