Farmors inlagda sill

Gammaldags inlagd sill vill nästan alla ha på julbordet.

Sillen håller sig fint minst 1 vecka i kylskåpet.

20 december 2007
Visa mer

Du behöver

  • 4 st stora filéer saltsill eller 6-7 mindre
  • 3 stjälk rejäla rödlökar i ringar
  • 0,5 st purjolök i grova stimlor
  • 1 bit skalad morot i tunna skivor
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 6 msk Ättiksprit
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Blötlägg sillfiléerna om det inte ­redan är gjort. Koka sedan upp vatten, ättika och socker till lagen och låt den kallna helt.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva sill­bitarna i t.ex. en kruka med lökringar, purjostrimlor, morotsskivor, grovstött kryddpeppar och söndersmulat lagerblad. Slå över lagen. Låt sillen stå i minst 1, helst 2, dygn innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept