Mustig jordärtskockssoppa från Jerusalem

Mustig jordärtskockssoppa från Jerusalem
Foto: TV4

Enkel men välsmakande soppa med jordärtskocka tillsammans med en skiva mörkt nyttigt bröd. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

20 november 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • 3 dl grädde
  • finhackad gräslök
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med ½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.
  4. Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept