Exotisk passionsfrukts- och apelsinmousse

Exotisk passionsfrukts- och apelsinmousse
Foto: TV4

Len mousse som bör göras ett par timmar i förväg. Friskt avslutar den middagen på fint sätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

20 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker

Till dekoration

  • kärnor från 2 passionsfrukter
  • chokladfigurer

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.
  2. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet så att kärnorna försvinner.
  3. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg, äggulan och socker poröst. Rör ner passionsfrukts- och apelsinsaft.
  5. Smält gelatinet i en kastrull på svag värme. Blanda det med ¼ av äggsmeten.
  6. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden.
  7. Häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 tim.
  8. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept