Grön mosrulle

Grön mosrulle
Foto: Ulf Huett
Från Efter tio

Ett tunnbröd är en väldigt bra hållare för alla möjliga sorters godsaker. Skär man rullen i skivor får man plockbitar lagom stora att stoppa direkt i munnen. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

Rulla in maten
Ett tunnbröd är en väldigt bra hållare för alla möjliga sorters godsaker. Potatismos eller pressad potatis är en bra grund i fyllningen. Komplettera med olika såser på gräddfil eller yoghurt, smaksatta med senap och majonnäs. Inuti rullen stoppar man sedan strimlad skinka, grillade korvar, kycklingfiléer, halloumi eller grillade grönsaker. Strimlad sallad, paprika och groddar gör rullen krispig.

Skär man rullen i skivor får man plockbitar lagom stora att stoppa direkt i munnen.

I samma program bjöd Anna på

Phillybollar


Indiska nuggets


Thaibollar av lax


Smillas mumsvåffor



Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest



Här hittar du recept ur

Barnens bästa köttbullar


Barnens bästa pannkakor


Barnens bästa potatismos


18 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

Bra mos

  • 8–10 st potatisar
  • 2 dl mjölk, varm
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Grön fyllning

  • 100 g ruccola
  • 50 g parmesan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • tunnbröd
  • Skinka, ev
  • sallad

Gör så här

  1. Bra mos
    Koka potatisen mjuk.
  2. Mosa grovt med en potatisstöt.
  3. Späd lite i taget med mjölken och smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smaksätt efter eget huvud.
  6. Fyllning
    Kör ruccola, parmesan, vitlöksklyfta och olivolja till en slät grön röra i en mixer.
  7. Blanda ner i potatismoset. Du kan ersätta ruccolan med basilika eller persilja.
  8. Lägg i tunnbröd tillsammans med strimlad skinka och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept