Saffransglass

Saffransglass
Foto: Håkan Elofsson

Indisk dessert med glass och pistagnötter.

24 februari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,5 l standardmjölk
  • 1 msk glukos (finns på Apoteket)
  • 1 tsk ljus maizena
  • 0,5 st kanelstång
  • 0,25 tsk malen kardemumma
  • 1,5 dl kondenserad, sötad mjölk
  • 1 paket saffran (1/2 g) löst i 2 msk varm mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad pistagenöt

Gör så här

  1. Koka mjölken i en kastrull (gärna av ”nonstick-material”) tills den reducerats till hälften. Låt mjölken koka men rör om hela tiden så att det inte bränner fast. Koka glukos, maizena, kanel, kardemumma och kondenserad mjölk i några minuter. Lös upp saffranet i några skedar varm mjölk i en kopp, tilllsätt till mjölken. Vispa ner grädden.Tillsätt till sist grovhackade pistagenötter. Låt svalna av, ställ i frysen i 4–6 timmar för att stelna. Frys kulfin i små portionsformar eller frys allt i en större form. Ta då fram glassen en stund i förväg och skär upp i små kuber.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept