Kyckling med lime och chutney

Kyckling med lime och chutney
Foto: TV4

Kyckling med lime och chutney

Av: Anna-Lena Strömmer

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Asiastiskt tillagad kyckling är en garant för att dina gäster ska bli nöjda och glada. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 msk curry, gul
  • 1 msk chilipulver
  • 0,5 förp mango chutney
  • 0,5 dl ostronsås
  • 2 msk thaihönsbuljongpulver
  • svartpeppar
  • 4 dl kokosmjölk [2 st burkar]
  • 2 limefrukter
  • jasminris

Gör så här

  1. Koka upp jasminris. Följ anvisningarna på paketet.
  2. Skär kycklingen i bitar och lägg i en uppvärmd stekpanna med lite olja. När kycklingbitarna fått färg, lägg på kryddorna, hönsbuljongen, mangochutneyn, ostronsåsen och kokosmjölken. Pressa i två färska limes. Låt puttra en stund. Kontrollera att kycklingen är genomstekt innan uppläggning. Servera med jasminriset.