Lammfärsbiffar "Saltimbocca" med tomatsalsa och klyftpotatis

Du behöver

  • 600 g lammfärs, max 12 %
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 0,75 tesked salt
  • svartpeppar
  • 8 blad färsk salvia
  • 8 skivor parmaskinka
  • Klyftpotatis:
  • 700 g potatis
  • olivolja
  • Tomatsalsa:
  • 4 mogna bifftomater
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 0,5 msk god olivolja
  • sallad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Klyftpotatis:
  2. Sätt ugnen på 225°. Borsta och skär potatisen klyftor. Lägg i långpanna och ringla
  3. Lite olivolja över och salta. Ställ i nedre delen av ugnen. Rör med jämna mellanrum.
  4. Stek i 20-30 minuter tills de är gyllenbruna.
  5. Lammfärsbiffar:
  6. Blanda lammfärs med vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar. Lägg ett
  7. Salvia-blad på varje och linda en skiva parmaskinka runt. Lägg biffarna i en ugnssäker
  8. Och ställ in i övre delen av ugnen i 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  9. Tomatsalsa:
  10. Finhacka tomaterna och blanda med persilja, olivolja, salt och nymalen
  11. Svartpeppar. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept