Anna och Ulrikas spaghetti carbonara

Anna och Ulrikas spaghetti carbonara
Foto: Martin Skredsvik
4

Du behöver

  • 2 pkt bacon
  • Spagetti, beräkna mängd enligt anvisningar på förpackningen
  • 2-3 dl grovriven parmesanost
  • 4 st ägg
  • Olivolja av hög kvalitet (kan uteslutas)
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Hacka baconet och stek det knaprigt.
  2. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Koka spagettin och lägg upp den i djupa tallrikar.
  4. Strö över baconet och parmesanosten.
  5. Knäck äggen och separera gulan från vitan.
  6. Låt äggulan ligga kvar i en skalhalva och placera den på pastan.
  7. Blanda i äggulan innan spaghettin äts.
  8. Ringla eventuellt över lite olivolja och salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept