Ryggbiff med het salsa

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

En smakrik och enkel salsa med chili och vitlök blir perfekt till köttet.

18 maj 2010
25 min
4

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st citron
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 skivor ryggbiff á 150 gram
  • flingsalt

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en skål och pressa i citronen. Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Skala och hacka vitlöken och blanda ner med chilin i oljan. Tillsätt persiljan. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek köttet och skiva det sedan tunt. Lägg upp på tallrikar och ringla över salsan. Strö gärna över lite flingsalt före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept