Laxburgare med limeaioli

Laxburgare med limeaioli
Foto: Martin Skredsvik

Ett bra sätt att få barnen att äta fisk. Gör en burgare. /Anna & Ulrika

Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.

18 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

Burgare

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1,5 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 1 st mango
  • 1 st rödlök
  • Grön sallad
  • 1 st paprika
  • 6 skivor lantbröd

Limeaioli

  • 1 st äggula
  • 1 dl olivolja
  • 1 st limefrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 nypa socker

Gör så här

  1. Limeaioli
    Lägg en äggula i en skål och häll i olivolja droppvis under kraftig vispning.
  2. Pressa i cirka 2 matskedar limesaft eller mer om man vill ha mycket syra.
  3. Blanda ner finhackad vitlök.
  4. Smaka av med salt och en nypa socker.
  5. Burgare
    Skär laxen i mindre bitar.
  6. Lägg den i en matberedare tillsammans med hackad lök, ägg och matlagningsgrädde.
  7. Kör till en fin färs.
  8. Salta och peppra.
  9. Forma till fyra rejäla burgare och vänd dem i ströbrödet.
  10. Stek dem sedan gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.
  11. Skär upp grönsakerna och lägg dem på brödet tillsammans med de nystekta laxburgarna, använd en hel brödskiva i botten och toppa med en halv.
  12. Servera limeaiolin till.
  13. Det är gott att även steka eller grilla brödet lite lätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept