Krämig potatissallad

Krämig potatissallad
Foto: Martin Skredsvik

Nästan alla tycker om en riktigt krämig potatissallad. Men ofta blir salladerna väldigt feta med mycket majonnäs och annat onyttigt, och därför har vi gjort en lättare och fräschare variant. Några ätliga ringblomsblad är vackert att strö över. /Ulrika & Anna
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

10 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st grönt syrligt äpple
  • 0,5 st gurka
  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök, liten, gärna färsk
  • 1 dl smörgåsgurka, hackad
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Kärna ur och eventuellt skala äpple och gurka.
  2. Skär dem och potatisen i tärningar.
  3. Finhacka purjolök och lök och blanda allt med smörgåsgurka, gräddfil och majonnäs.
  4. Salta och peppra efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept