Citrusterrin med hallon, vaniljglass och vit choklad

4h
4

Du behöver

  • 6 st apelsiner
  • 4 st blodgrape
  • 4 st blonda grape
  • 3 st gelatinblad
  • hallon
  • 1 bit vit choklad
  • vaniljglass
  • färsk mynta
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala citrusfrukterna med kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut skinnfria filéer.
  2. Samla ihop den saft som blir och krama ur all saft ur kärnhusen. Koka ihop 4 deciliter av fruktsaften med sockret tills det återstår cirka 1 deciliter.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och smält dem i den ihopkokta citrussaften. Blanda avrunna citrusfiléer och saft och häll över i en terrinform.
  4. Ställ i frysen minst 3 timmar. Skär den frysta terrinen i skivor och låt dem tina före servering. Servera med hallon, vaniljglass och riv över den vita chokladen. Garnera med färsk mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept