Kalkon och fyllning

4

Du behöver

  • 1 st hel kalkon, cirka 4 kg
  • 3 st gula lökar, hackad
  • 450 g dagsgammalt bröd, i små bitar
  • 3 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 3 st citroner, skal och saft
  • 1 knippe timjan, hackad
  • 50 g smält smör

Gör så här

  1. Steka löken i fett på hög värme. Blanda i resten av ingredienserna. Fyll sedan kalkonen med fyllningen.
  2. Pensla kalkonen med smöret. Grädda i ugn på 175 grader.
  3. När kalkonen fårr färg, sänk ugnsvärmen till 125 grader. Ös kalkonen med skyn med jämna mellanrum.
  4. Kalkonen är klar när det kommer ljus köttsaft ut den när du sticker den med en gaffel eller sticka, eller när kalkonens innertemperatur är 68 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept