Hallonfromage

En enkel men god fromage med hallon och vispgrädde. Hallonen går att byta ut om man vill. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Fromage i alla former är perfekt som LCHF-efterrätt. Här har jag valt hallonfromage men den är god att göra på blåbär, med citron- eller apelsinsmak eller med kakao om du uppskattar chokladfromage. Fromagen passar även
bra som fyllning till pannkakstårtan. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


31 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl hallon, frysta
  • 2 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • ev. en knivsudd stevia
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk citronsaft
  • citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Mixa hallonen med stavmixer, spara några hallon till garnering.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  3. Separera gulor från vitor och lägg i två bunkar, blanda gulorna med lite stevia om du vill ha en sötare smak.
  4. Vispa vitorna till hårt vitt skum och vispa därefter gulorna i 4–5 minuter med elvisp.
  5. Vispa sedan grädden i en separat bunke.
  6. Ta upp gelatinet ur vattnet, lägg det i en kastrull och låt smälta på svag värme tillsammans med citronsaft och vaniljpulver.
  7. Blanda gelatinet med hallonpurén i en bunke.
  8. Rör ner hälften av grädden i äggulorna och tillsätt hallonpurén.
  9. Blanda ner resten av grädden och vänd till sist försiktigt ner äggviteskummet.
  10. Fördela hallonfromagen i små portionsglas.
  11. Låt stelna i kylskåp någon timme före servering.
  12. Servera med vispad grädde och toppa med några fina hallon och lite citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept