Hannes citronlamm

Hannes citronlamm
Foto: TV4
4

Du behöver

  • st ca 1 ½ kg lammkött med ben
  • st 2 ½ liter vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • st 2+1 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk rivet citronskal
  • st färskpressad juice av ½ citron
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad gräslök
  • smör till stekning
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg lammköttet i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp, skumma ev av.
  2. Tillsätt sambal oelek, 2 buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad och 2 krm svartpeppar.
  3. Koka under lock på medelvärme ca 2 timmar. Låt köttet svalna i buljongen 1 timme. Ta upp köttet.
  4. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från benet och skär i mindre bitar.
  5. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 1 msk smör.
  6. Strö över mjölet, låt fräsa ½ minut. Späd med 2-3 dl av kokspadet.
  7. Tillsätt 1 buljongtärning, citronskal och citronjuice, crème fraiche och grädde. Låt koka ca 5 minuter.
  8. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Strö gräslök över.
  9. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept