Paella de Toledano

Paella de Toledano
Foto: TV4

Till Zinats vegetariska paella använde jag naturligtvis grönsaksbuljong och la i aubergine och zucchini istället för skaldjuren. /Anna Book

Vintips
Azabache Organic Crianza 79 kr, art nr 2708

Anna bjöd även på

Annas surprise tapas


Anna pannas vanilj pannacotta



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 350-450 gram musslor med skal
  • 1-2 dl Olivolja
  • 2 st lök, gula
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika, grön
  • 1 st paprika, röd
  • 2 dl gröna ärtor
  • 4 dl avorioris
  • 0,5 sr citron samt citronklyftor
  • 9 dl skaldjursbuljong
  • 1 g saffran
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 350 g bläckfiskringar
  • 350 g räkor med skal

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna.
  2. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och kärna ur och skär paprikorna i bitar och stek dom sedan tillsammans.
  3. Häll resten av oljan i pannan och fräs allt tills det blir lätt gyllenbrunt.
  4. Lägg i tomaterna, bläckfisken och avorioriset.
  5. Fräs några minuter under omrörning.
  6. Pressa ner citron, häll i skaldjursbuljong och tillsätt saffran, salt, vitpeppar och kajennpeppar.
  7. Lägg folie över och låt det sjuda på svag värme i cirka 15–20 minuter.
  8. Tillsätt musslor och räkor och sjud ytterligare 10 minuter.
  9. Låt paellan vila några minuter innan den garneras med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept