Anna pannas vaniljpannacotta

Anna pannas vaniljpannacotta
Foto: TV4

Anna pannas vaniljpannacotta

Av: Anna Book

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Servas med färska bär.

Vintips
Beerenauslese, Josef Andert art nr 4589

Anna bjöd även på
Annas tapas surprise
Paella de Toledano

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 vaniljstänger
  • 1 l grädde
  • 3 dl strösocker
  • 4 gelatinblad
  • 1 ask jordgubbar
  • 2 askar hallon
  • 2 askar blåbär
  • 1 ask björnbär
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, vaniljstång och frön med sockret.
  3. Låt svalna något och ta upp vaniljstången.
  4. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i några minuter.
  5. När de mjuknat, krama ur vattnet och tillsätt bladen i den varma grädden.
  6. Rör om ordentligt och häll upp smeten i serveringsskålarna och ställ kallt till serveringen.
  7. Garnera med de färska bären och pudra över lite florsocker.