Anna pannas vaniljpannacotta

30 min
4
Anna pannas vaniljpannacotta
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 2 st vaniljstänger
  • 1 l grädde
  • 3 dl socker
  • 4 st gelatinblad
  • 1 ask jordgubbar
  • 2 askar hallon
  • 2 askar blåbär
  • 1 ask björnbär
  • Florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, vaniljstång och frön med sockret.
  3. Låt svalna något och ta upp vaniljstången.
  4. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i några minuter.
  5. När de mjuknat, krama ur vattnet och tillsätt bladen i den varma grädden.
  6. Rör om ordentligt och häll upp smeten i serveringsskålarna och ställ kallt till serveringen.
  7. Garnera med de färska bären och pudra över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept