Från Förkväll

Anna's flygande Jacob

Du behöver

  • 500-700 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 st bananer
  • 3 st tomater, färska
  • 4-5 dl gratängost, riven
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk curry

Serveras med

  • Kokt vitt ris (för glutenfri variant) eller pasta tex tagliatelle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva fläskfilén i tunna skivor 0.5-1 cm.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Smält smöret i stekpannan och lägg sedan ner fläskfilén.
  5. Stek på medelstark värme ett par minuter på varje sida så att köttet får en fin gyllenbrun färg.
  6. Lägg sedan ner köttet i en ugnsfast form.
  7. Skölj inte ur stekpannan utan tillsätt grädden, tomatpurén och curryn.
  8. Vispa runt allt ordentligt så att det får smak utav stekfettet, saltet och pepparen.
  9. Smaka av såsen ordentligt så att du blir nöjd med kryddningen.
  10. Tillsätt curry, salt eller peppar om du känner att det fattas lite.
  11. Skiva sedan bananerna och tomaterna i den tjocklek du själv gillar, inget är fel. Det blir lika gott med tunna skivor som lite tjockare.
  12. Täck fläskfilén med det skivorna.
  13. Lägg sedan över den rivna osten och avslutningsvis så slår du all sås över köttet, bananerna, tomaterna och osten.
  14. Grädda sedan i ugnen 20-25 minuter ca. Gratängen är klar då den har fått en fin gyllenbrun färg.
  15. Servera med kokt vitt ris eller Tagliatelle.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept