Anna Books 3 tapas

Anna Boks 3 tapas
Foto: TV4

Anna Books 3 tapas

Av: Anna Book

Från: Förkväll

17 ingredienser

Anna Bok börjar sin middag med 3 tapas. Queso Manchego, Gambas i vitlök och Baguettsnittar med Anna's Fetaoströra.

Recepten är beräknade för 4-6 personer.

Queso Manchego är en spansk ostsort hittas på välsorterade matkedjor eller i Saluhallar.

Här hittar du fler recept av Anna
Anna's flygande Jacob
Marängtårta med färsk frukt & bär

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

portioner4 - 6

Tapas 1

  • 500 g Queso Manchego
  • 10 skivor Jamon Serrano, spansk skinka

Tapas 2

  • 20 tigerräkor, råa skalade
  • 8 msk olivolja extra jungfru
  • 2 msk smör
  • 4-6 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, finskuren eller så tar man lite cayennepeppar om man är osäker på den färska chilin
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • ev färsk baguette

Tapas 3

  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g fetaost, av mild lite krämig sort, köps över disk eller färdigförpackade
  • 2-3 msk Pesto Rosso
  • 1 baguette, skärs på snedden i 1 cm tjocka skivor

Gör så här

Tapas 1

  1. Skär osten i kuber 1.5 cm ungefär (det ska vara en munsbit). Jag skär ungefär 20 st kuber utav osten.
  2. Dela sedan skinkan på mitten så att du få 20 delar utav skinkan.
  3. Rulla sedan ihop skinkan.
  4. Sätt i en tandpetare så rullen håller ihop.
  5. Lägg upp på serveringsfat.

Tapas 2

  1. Skala räkorna om de inte redan är det då du köpt dem.
  2. Hetta upp oljan och lägg i smöret i stekpannan.
  3. Pressa sedan ner vitlöksklyftorna, chilin och tomatpurén i pannan.
  4. Låt steka på svag värme i 2-3 minuter.
  5. Lägg sedan ner räkorna och stek dem i 4-5 minuter tills de är vackert rosa.
  6. Vänd dem med jämna mellanrum.
  7. Salta och peppra efter smak.
  8. Lägg i persiljan och blanda runt allt väl.
  9. Servera sedan i en skål eller på ett fat.
  10. Pressa lite färsk citron över. Färsk citron förgyller nästan ALL mat ;) hihi.
  11. Kan ätas som de är eller med lite färsk baguette.

Tapas 3

  1. Lägg ner crème fraichen och pesto rosson i en skål.
  2. Mosa sedan fetaosten på en tallrik med en gaffel ordentligt.
  3. Blanda sedan ner den i skålen och rör riktigt ordentligt.
  4. Bred sedan på fetaoströran på baguetten - klart!