Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa
Foto: TV4
Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa
0
Spara
Av:
Anna Bauer
9
ingredienser
Sparris är en av vårens bästa primörer.
Fest
Soppa
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
8 sparris
1 bit manchego, ost (parmesan går också bra)
Puro Bellota eller pata negra (några skivor)
Sparrissoppa
4 dl hönsfond
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
2 schalottenlökar, finhackade
smör
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sparris: Skala och trimma av ändbitarna av sparrisen (spara - används till soppan). Koka sparrisen i 3 minuter och rulla in i en handduk
Bryn den finhackad schalottenlöken i smör i en kastrull. Tillsätt sparristrimmet. Slå på hönsfond. Slå på vinet. Slå på grädden. Kör allt i mixern.
Sila, vispa upp och vispa i en klick smör.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut