Grillad piemento med färskostcrème, sardeller och crostini

Du behöver

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st sardeller
  • 1 st röd paprika
  • 1 st Philadelphia
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe oregano
  • 1 knippe persilja
  • skalet av en halv citron
  • olivolja

Gör så här

  1. Paprikan: Grilla på högsta värme paprikan i ugnen till den får en närmast svart färg på alla sidor. Lägg paprikan i en skål och lägg plastfilm over och låt den stå cirka 10 min. Skalet släpper på paprikan och den går lätt att skala av. Skär paprikan i fyra delar.
  2. Färskosten: Blanda i mixer Philadelphia osten, gräslök, oregano, citronskalet, en skvätt olivolja, salt och peppar.
  3. Brödet: Grilla eller stek surdegsbrödet i en panna tills det får en härlig krispig och gyllenbrun yta, gnid lite av vitlöken på brödskivorna.
  4. Bred färskosten på brödet, lägg en rostad paprika bit på färskosten, sardell på toppen, hackad persiilja och droppa lite olivolja over brödet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept