Tomatens sallad

Tomatens sallad
Foto: TV4

Fänkål, squash, rädisor, getbrie, smörstekta kantareller. Toppas med nötcréme och sesamfrön.

Vintips från Anna
Jules Muller Riesling (6622 79.-)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


31 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

Tomatens sallad

  • 1 st stor fänkål
  • 2 st squash
  • 1 knippe rädisor
  • Gröna späda salladsblad
  • 250 g brieost på get
  • 300 g kantareller
  • 100 g mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • Rostade sesamfrön efter behag
  • olivolja
  • smör

Marinad till grönsakerna

  • Saft och skal av en citron
  • 0.5-1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skiva grönsakerna tunt och sprid ut på fat.
  2. Gör marinaden och häll på grönsakerna. Låt detta marineras i ca 2 timmar.
  3. Mixa nötterna i mixer och salt, peppra. Häll på lite olivolja om du vill ha en fastare konsistens.
  4. Stek kantarellerna i smör i en panna.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Lägg in osten på ett fat en stund och låt den smälta en aning.
  7. Strö ut de späda salladsbladen på 4 tallrikar.
  8. Fördela de marinerade grönsakerna.
  9. Fördela den smälta get-brien.
  10. Strö över smörstekta kantareller och rostade sesamfrön. Toppa med nötröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept