Räkcappuccino

Räkcappuccino
Foto: TV4
4

Du behöver

  • Räkcappuccino
  • 300 g räkor med skal
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl hemgjord räkfond
  • 1½ dl vitt vin
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1½ dl mellanmjölk/baristamjölk
  • Västerbottensnurror med vallmo
  • 100 g smördeg
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 ägg
  • vallmofrön

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka skalen i ca 15 minuter med några dl vatten.
  2. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerfonden, räkfonden, vinet, grädden och cayennepeppar och låt det koka i 30 min.
  4. Hacka räkorna i små bitar.
  5. Lägg i räkorna men låt det inte koka, då blir räkorna sega!
  6. Koka upp mjölken och skumma den med elvisp. Häll upp soppan i små skålar och häll mjölkskummet över soppan, strö över dillfrön.
  7. Servera med smördegssnurror fyllda med västerbottenost.
  8. Snurror
    Rulla ut arket med smördegen, fördela osten jämt över ytan men spara 2 cm i ena änden.
  9. Rulla ihop till en lång rulle och fäst den 2 cm breda änden med rullen genom att pensla lite vatten på.
  10. Lägg kallt i en timme, gärna i frysen så blir det enklare att skära den.
  11. Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg på plåt, pensla med ägg och strö över vallmofrön.
  12. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter på 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept