Touch of Jamaica

Touch of Jamaica
Foto: Tv4

Touch of Jamaica - Zabaionekräm med rommarinerade bär

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


30 april 2012
Visa mer
4

Du behöver

Bär

  • 1 l blandade bär
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl Jamaicansk rom

Zabaionekräm

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 st äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 st citron, zest
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En kruka citronmeliss
  • Fin mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda bären i en skål och pudra över florsockret, slå på romen och låt stå i minst 2 timmar.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulorna, sockret och rivet citronskal i en värmetålig skål och vispa till en tjock och luftig kräm.
  3. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör tills krämen tjocknat, detta kan ta en liten stund.
  4. Tag bort krämen från värmen och vispa den kall, rör ner den vispade grädden.
  5. Låt bären rinna av.
  6. Smält den mörka chokladen i vattenbad och gör något roligt mönster av chokladen på ett bakplåtspapper och lägg in i kylskåpet för att stelna.
  7. Varva bär och kräm i vackra glas och dekorera med citronmeliss och chokladfigurerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept