Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold

30 min
2
Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold
Foto: Olof Skipper

Viltkött är både magert, smakrikt och innehåller även det aminosyran fenylalanin för bildande av dopamin. Våga vilt! Gott och glädjande i en och samma måltid. /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter


20 april 2011
Visa mer
30 min
2

Du behöver

Viltfärsbiffar

  • 250 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm timjan

Vitlökssmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Smörstekt mangold

  • 200 g mangold, hackad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 schalottenlök, finhackad
  • smör

Gör så här

  1. Viltfärsbiffar
    Blanda färsen med persilja och ägg.
  2. Forma biffar av färsen och krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Stek eller grilla biffarna i smör tills de fått en gyllenbrun färg. I ca 10 minuter.
  4. Vitlökssmör
    Pressa vitlöken och vispa den ordentligt med smör, salt och svartpeppar.
  5. Ställ smöret i kylen i ca 30 min så att det stelnar .
  6. Smörfräst mangold
    Skölj mangold i kallt vatten.
  7. Skär bort stammarna och hacka i mindre bitar.
  8. Finhacka schalottenlöken.
  9. Fräs mangolden i stekpanna tillsammans med smör, grädde och schalottenlöken i några minuter tills allt är mjukt.
  10. Lägg upp mangold på en tallrik. Lägg upp viltbiffen, och toppa med en klick vitlökssmör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept