Asiatisk lax med wokgrönsaker

Anna Skipper

Asiatisk lax med wokgrönsaker

12 ingredienser

20 min

Här kommer en snabbis med frysta grönsaker som nödlösning för er som har brådis. Har ni tid så välj färska blandade grönsaker istället som alltid blir godare och mera näringstätt. Men ibland behöver vi alla en nyttig ”snabbis”! /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner

Lax med wokgrönsaker

  • 150 g laxfilé
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk ev farinsocker
  • 1 tsk limefrukt, saft, pressad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 förp wokgrönsaker [ca 500 g alt färska blandade grönsaker]

dressing

  • 1 msk wasabipulver (alt. 1 tsk fransk senap)
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk vinäger
  • färsk koriander, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar.
  3. Lägg dem i en smord eldfast form.
  4. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft.
  6. Häll över grädden.
  7. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.
  8. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.
  9. Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett.
  10. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till.
  11. Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.