Pollo alla cacciatora

2 - 4
2 - 4

Du behöver

  • 1 dl torkad Karl-Johan svamp eller 2 dl färsk hackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färska champinjoner, strimla dem på längden
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st röd paprika, kärna ur och hacka
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl mustigt rött vin
  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk italiensk kryddblandning (eller blanda själv lika delar rosmarin, basilika och salvia)
  • 1 tsk stark röd chilipeppar, krossad
  • 1,5 kg hel kyckling

Gör så här

  1. Skölj den torkade svampen under kallt rinnande vatten.
  2. Värm upp oljan i tryckkokaren.
  3. Lägg i den färska och torkade svampen, lök, rotselleri, paprika och vitlök.
  4. Fräs tills svampen börjar mjukna, ca 3 min.
  5. Häll i vin och låt grytan koka upp.
  6. Rör i tomater, vatten, den italienska kryddblandningen och chilipeppar.
  7. Dela kycklingen i sex delar. Salta, peppra och stek delarna i en stekpanna tills de fått fin färg.
  8. Lägg därefter ned dem i tryckkokaren, först klubborna och sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
  9. Sätt på locket och koka upp.
  10. Låt koka i 12 min på högt tryck.
  11. Ta bort tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
  12. Din pollo alla cacciatora är redo att serveras!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept