Jorärtskockssoppa

20 min i tryckkokning
4
Jorärtskockssoppa
Foto: TV4

Jordärtskockssoppa som lagas i tryckkokare. Jordärtskocka innehåller inulin som både ger lätt sötma och stimulerar till en hälsosam tarmflora. /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter


29 maj 2012
Visa mer
20 min i tryckkokning
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 dl ekologisk grädde alt sojagrädde (går att utesluta - tillsätt då motsvarande mängd buljong istället)
  • Salt
  • Peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala och tärna jordärtskockor.jordärtskockor (jordärtskockor mörknar lätt- lägg dem i iskallt vatten när du har skalat dem).
  2. Finhacka schalottenlök.

  3. Lägg i smör i tryckkokaren och fräs löken försiktigt utan att den får färg.
  4. Tillsätt skockorna. Tillsätt buljong och vinet.
  5. Sätt på locket och koka upp. Låt koka i 10 minuter på högt tryck.
  6. Tag av tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
  7. Ta av locket och mixa till önskad konsistens.
  8. Tillätt grädden och mixa tills soppan blir skummig. Salta och peppra efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept