Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker

30 min
2
Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker
Foto: TV4
30 min
2

Du behöver

  • 300 g torsk
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk slätbladig persilja, hackad
  • 1 tsk curry
  • 2 cm färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk chili på tub
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st persiljerot
  • 0,5 st liten fänkål
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 st tomat
  • 1 liten knippa vårlök
  • Några droppar citron

Gör så här

  1. Gnid in torsken med salt och låt rimma i kylen cirka 2 timmar.
  2. Fräs curry, ingefära, spiskummin och chili i olivolja i en stor gryta. Klicka i tomatpuré.
  3. Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter.
  4. Häll på buljongen.
  5. Låt koka under lock cirka 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  6. Lägg i den grovskurna tomaten, samt vårlökar i bitar. Smaka av buljongen med havssalt och några varv från pepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från buljongen så tag det vackert med saltet.
  7. Skölj torsken i kallt vatten.
  8. Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan tillsammans med örterna.
  9. Låt det sjuda försiktigt cirka 4 minuter eller tills fisken är färdig. Pressa i några droppar citronsaft.
  10. Servera i djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept