Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker

Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker

17 ingredienser

30 min

Mustig fisksoppa med torsk och heta kryddor.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 300 g torsk
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 tsk curry
  • 2 cm färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk chili på tub
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • 0,5 fänkål
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 tomat
  • 5 salladslökar
  • citronsaft

Gör så här

  1. Gnid in torsken med salt och låt rimma i kylen cirka 2 timmar.
  2. Fräs curry, ingefära, spiskummin och chili i olivolja i en stor gryta. Klicka i tomatpuré.
  3. Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter.
  4. Häll på buljongen.
  5. Låt koka under lock cirka 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  6. Lägg i den grovskurna tomaten, samt vårlökar i bitar. Smaka av buljongen med havssalt och några varv från pepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från buljongen så tag det vackert med saltet.
  7. Skölj torsken i kallt vatten.
  8. Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan tillsammans med örterna.
  9. Låt det sjuda försiktigt cirka 4 minuter eller tills fisken är färdig. Pressa i några droppar citronsaft.
  10. Servera i djupa tallrikar.