Skaldjursdopp i örtolja

20 min
Skaldjursdopp i örtolja
Foto: TV4
20 min

Du behöver

  • 0,5 kg färska räkor
  • 10 st pilgrimsmusslor
  • Olivolja
  • Salt
  • peppar

Örtolja

  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk salvia
  • 5 msk finhackad persilja
  • Limesaft och skalet
  • Salt
  • peppar
  • 1 dl god olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.
  2. Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.
  5. Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.
  6. Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.
  7. Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.
  8. Kan även användas till en lättare förrätt.
  9. Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept