Anna Skippers mannagrynsgröt

20 min
2
Anna Skippers mannagrynsgröt
Foto: Olof Skipper

Mannagrynsgröt är ”hjärnmat” – bra för hjärnans koncentrations- och tankeförmåga. Kanel är stimulerande, värmande, motverkar förkylningströtthet och stabiliserar även blodsockret. /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter


28 april 2011
Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 6 dl gammaldags mjölk, ekologisk
  • 1 dl mannagryn
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk smör, smält

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölk och salt och låt koka upp.
  2. Vispa i mannagrynen och linfrön.
  3. Skruva ned värmen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
  4. Servera med mjölk.
  5. Pudra gärna gröten med kanel och servera gärna med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept