Nudelsoppa med kyckling och grön curry

30 min
4
Asiatisk mat
Foto: Tina Axelsson

Kycklingfilé, grön curry och nudlar i en god och lättlagad soppa med ingefära och färsk koriander. En bra soppbas med grön curry som går att variera med kyckling, räkor eller bara grönsaker. God tillsammans med många olika sorters grönsaker.

18 mars 2011
30 min
4

Du behöver

Nudelsoppa med grön currry

  • 0,5 paket nudlar
  • 1 st morot
  • 3 x3 cm ingefära
  • 0,5 st purjolök eller 1 salladslök
  • 1 st litet broccolihuvud
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk fisksås
  • 2 st kycklingfilé
  • 3 dl kokosmjölk
  • 0,5 lime
  • sockerärtor
  • böngroddar
  • ev färsk koriander eller thaibasilika

Gör så här

  1. Nudelsoppa med grön curry
    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan. Skala och strimla morot, ingefära och salladslök fint. Dela broccolin i buketter.
  2. Fräs grön currypasta i lite olja. Häll i hönsbuljong, socker och fisksås, smaka av. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  3. Lägg i kycklingfilé, morot, broccoli och ingefära. Låt koka 5–10 minuter. Häll i kokosmjölk och limesaft, rör om och lägg i sockerärtor, böngroddar och salladslök. Lägg nudlarna i soppan. Toppa med färsk koriander eller thaibasilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept