Nudelsoppa med kyckling och grön curry

Asiatisk mat
Foto: Tina Axelsson
Anna Lind Lewin och Zeke Lind
Anna Lind Lewin och Zeke Lind

Nudelsoppa med kyckling och grön curry

Av: Anna Lind Lewin och Zeke Lind

Från: Fattiga riddare och andra kökshjältar

16 ingredienser

30 min

Kycklingfilé, grön curry och nudlar i en god och lättlagad soppa med ingefära och färsk koriander. En bra soppbas med grön curry som går att variera med kyckling, räkor eller bara grönsaker. God tillsammans med många olika sorters grönsaker.

Ingredienser

portioner

Nudelsoppa med grön currry

  • 0,5 förp nudlar
  • 1 morot
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 0,5 purjolök (eller 1 salladslök)
  • 1 broccoli (litet)
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås
  • 2 kycklingfiléer
  • 3 dl kokosmjölk
  • 0,5 limefrukt
  • sockerärtor
  • böngroddar
  • ev färsk koriander (eller thaibasilika)

Gör så här

Nudelsoppa med grön curry

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan. Skala och strimla morot, ingefära och salladslök fint. Dela broccolin i buketter.
  2. Fräs grön currypasta i lite olja. Häll i hönsbuljong, socker och fisksås, smaka av. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  3. Lägg i kycklingfilé, morot, broccoli och ingefära. Låt koka 5–10 minuter. Häll i kokosmjölk och limesaft, rör om och lägg i sockerärtor, böngroddar och salladslök. Lägg nudlarna i soppan. Toppa med färsk koriander eller thaibasilika.