Chokladmousse à la Festis

Chokladmousse à la Festis
Foto: TV4

Chokladmousse à la Festis

Av: Anna-Lena Strömmer

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Superenkel dessert som smakar underbart. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 chokladkaka, 70 % (mörk/vit)
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hallon
  • lakritssås

Gör så här

  1. Smält choklad i ett vattenbad. Vispa äggvitan med en tesked socker tills den blir som hård snö. Lägg gulan i en bunke. Blanda den smälta chokladen med gulan. Rör sakta i äggvitan. Vispa ej. När den är jämn och har fått en brun fin färg, häll upp moussen i en serveringsskål eller ett vin- eller snapsglas. Låt stå minst fyra timmar i kylskåpet. Servera med tillbehör, exempelvis grädde, hallon eller en lakritsås. Mixa hallonen eller mosa den lägg snyfgt på tallriken. Vispa grädden.