Chokladmousse à la Festis

Chokladmousse à la Festis
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st chokladkaka, 70% (mörk/vit)
  • 4 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hallon
  • laktitssås

Gör så här

  1. Smält choklad i ett vattenbad. Vispa äggvitan med en tesked socker tills den blir som hård snö. Lägg gulan i en bunke. Blanda den smälta chokladen med gulan. Rör sakta i äggvitan. Vispa ej. När den är jämn och har fått en brun fin färg, häll upp moussen i en serveringsskål eller ett vin- eller snapsglas. Låt stå minst fyra timmar i kylskåpet. Servera med tillbehör, exempelvis grädde, hallon eller en lakritsås. Mixa hallonen eller mosa den lägg snyfgt på tallriken. Vispa grädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept