Grillad Nobelhummer

Grillad Nobelhummer
Foto: Tv4

Grillad Nobelhummer

Av: Anna-Karin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Grillad Nobelhummer med jordärtskockscrème, perfekt till förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Jordärtskockscrème

  • 200 g jordärtskocka
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk smör
  • några droppar citronsaft
  • salt
  • vitpeppar

Hummer och kryddsmör

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt
  • peppar
  • 2 humrar

Gör så här

Jordärtskockscrème

  1. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. När de är klara, häll av vattnet och lägg skockor, smör och hälften av grädden grädde i en skål.
  2. Mixa till en slät crème. Tillsätt några droppar citronsaft, salt, peppar och eventuellt mer grädde.

Hummer och kryddsmör

  1. Blanda ihop ingredienserna till kryddsmöret.
  2. Dela hummern, gröp ut innehållet och blanda med kryddsmöret.
  3. Lägg tillbaka blandningen i hummern. Lägg på folie och grilla ca 10 minuter. Servera med crème och en dillvippa!