Sockerfri pannkakstårta

Sockerfri pannkakstårta
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Sockerfri pannkakstårta

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

10 ingredienser

En sockerfri pannkakstårta som alla i familjen gillar! Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Har jag gäster som tål en större mängd kolhydrater brukar jag fylla några lager med mosad banan som jag blandar med lite vispad grädde. Det här receptet innehåller färre kolhydrater och har en mer vuxen smak. Fyllningen räcker till två lager i en liten tårta. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • smör, att steka i

Chokladkräm

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 dl färska hallon (och/eller blåbär)
  • ev färsk citronmeliss

Gör så här

Pannkakorna

  1. Vispa äggen med grädde och vaniljpulver.
  2. Tillsätt fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla i 5 minuter.
  3. Vispa ordentligt före gräddning.
  4. Använd en liten stekpanna för bästa resultat.
  5. Smält en klick smör och stek cirka ½ dl av smeten per pannkaka.
  6. Rör om i smeten mellan varje stekning.
  7. Blir pannkakssmeten för tjock, späd med grädde.

Fyllning

  1. Finhacka chokladen.
  2. Värm grädden, utan att den kokar.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen.
  4. Rör om tills chokladen har smält och blivit en jämn kräm.
  5. Låt svalna.
  6. Vill du ha krämen fluffigare kan du vispa upp den.
  7. Varva de kalla pannkakorna med chokladkräm.
  8. Garnera med vispad grädde, färska hallon eller blåbär och toppa med citronmeliss.