Sockerfri pannkakstårta

Sockerfri pannkakstårta
Foto: Jenny Grimsgård

En sockerfri pannkakstårta som alla i familjen gillar! Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Har jag gäster som tål en större mängd kolhydrater brukar jag fylla några lager med mosad banan som jag blandar med lite vispad grädde. Det här receptet innehåller färre kolhydrater och har en mer vuxen smak. Fyllningen räcker till två lager i en liten tårta. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


8 mars 2012
Visa mer

Du behöver

Pannkakor

  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1–2 krm vaniljpulver
  • 1 msk Fiberhusk
  • smör, att steka i

Chokladkräm

  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 2–3 dl färska hallon och/eller blåbär
  • Ev. lite citronmeliss

Gör så här

  1. Pannkakorna
    Vispa äggen med grädde och vaniljpulver.
  2. Tillsätt fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla i 5 minuter.
  3. Vispa ordentligt före gräddning.
  4. Använd en liten stekpanna för bästa resultat.
  5. Smält en klick smör och stek cirka ½ dl av smeten per pannkaka.
  6. Rör om i smeten mellan varje stekning.
  7. Blir pannkakssmeten för tjock, späd med grädde.
  8. Fyllning
    Finhacka chokladen.
  9. Värm grädden, utan att den kokar.
  10. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen.
  11. Rör om tills chokladen har smält och blivit en jämn kräm.
  12. Låt svalna.
  13. Vill du ha krämen fluffigare kan du vispa upp den.
  14. Varva de kalla pannkakorna med chokladkräm.
  15. Garnera med vispad grädde, färska hallon eller blåbär och toppa med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept