Chokladparfait med apelsinsmak

Chokladparfait med apelsinsmak
Anna Hallén
Anna Hallén

Chokladparfait med apelsinsmak

7 ingredienser

Chokladparfait med apelsinsmak räcker till till 6-8 portioner. Recept ur boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
  • 6 äggulor
  • 3 msk honung
  • 6 msk apelsin, pressad
  • 3 krm vaniljpulver
  • salt
  • 6 dl grädde

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna.
  2. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum.
  3. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen.
  4. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl.
  5. Vispa grädden, men inte för hårt.
  6. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.
  7. Då slipper du chokladklumpar.
  8. Fyll fina portionsformar eller en stor form.
  9. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
  10. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.