Äggande carpaccio

Äggande carpaccio
Foto: TV4

Tunt skivad oxfilé med parmesan, äggrulle, pinjenötter och hemgjord tryffelmajonnäs.

Vintips från Anna
Rocca Guicciarda Riserva artnr: 2723
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


3 april 2013
Visa mer

Du behöver

Carpaccio

  • 400 g tunt skivad oxfilé
  • Rostade pinjenötter
  • Färsk basilika
  • Parmesanost
  • Citron

Äggrulle

  • 3 st ägg
  • 3 msk smör

Tryffelmajonnäs

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk tryffelolja
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Äggrulle
    Koka äggen hårdkokta, cirka 8 minuter, och finhacka dem sedan.
  2. Placera ut äggröran på plastfolie, cirka 30 x 30 cm. Lägg en tredjedel av äggröran på 3 ark. Häll över en msk brynt smör. Rulla ihop som en korv och lägg in i kylen. Gärna över natten.
  3. Tryffelmajonnäs
    Mixa ihop ägg, senap, rapsolja och vitvinsvinäger med en handmixer. Tillsätt därefter tryffelolja, salt och lite cayennepeppar.
  4. Montering
    Lägg upp oxfilén på tallriken, lägg på en äggrulle (som skärs i 1 cm tjocka skivor, skär med en blöt kniv och ta av plasten).
  5. Skiva parmesanost tunt och lägg över köttet. Strö över pinjenötter och basilika.
  6. Skär citronerna i bitar och fördela på köttet.
  7. Ringla över tryffelmajonnäs och olja. Strö över salt och peppar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept