Cheesecake toppad med passionsfrukt

Anna - Karlstad3
Foto: TV4

Cheesecake toppad med passionsfrukt

Av: Anna - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 min

Uppskattad cheesecake som går att toppas med det mesta, men även god som den är!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Annas drycktips
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien 70 :-

"Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman och fetman i kakan. Syran från bären blir en fin match till vinets syra."

Ingredienser

portioner10 - 12

Cheesecake

  • 4 ägg
  • ca 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 krm vaniljfrön
  • 200 g digestivekex
  • 50-75 g smör
  • 6-8 passionsfrukter, till garnering

Gör så här

Cheesecake

  1. Separera äggulan från vitan. Vispa äggula och socker poröst, rör ned Philadelphia osten.
  2. Tillsätt vaniljsocker och vaniljfrön i grädden och vispa grädden något hårt. Rör ned i smeten.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned detta tillsammans med övriga smeten.
  4. Krossa digestivekex och blanda med smöret, för att sedan fylla botten i en form med avtagbarkant.
  5. Häll smeten ovanpå digestivekexen och låt stå i frysen minst 3 timmar innan servering.
  6. Ta ut innanmätet från passionsfrukten och toppa cheesecaken före servering.