Ann Söderlunds het thainudelsallad

Ann Söderlunds het thainudelsallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 250 g glasnudlar
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st gurka
  • 200 g skalade räkor, ej på burk
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • Eventuellt även bläckfisk eller annan vit fisk om du hittar färsk med bra stuns
  • 1 st chilifrukt
  • 60 g cashew- eller jordnötter (jordnötter ger mer schwung)
  • 6 msk grovt hackad koriander (valfritt)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 st lime
  • 4 msk thailändsk fisksås
  • 3 msk olja (inte italiensk, då smakar det Napoli)

Gör så här

  1. Koka glasnudlarna, dra gärna bort någon minut från det som anges på paketet så de inte blir överkokta.
  2. Kyl nudlarna under rinnande vatten.
  3. Skär rödlöken i tunna skivor.
  4. Skölj gurkan, skala den och skala tunna skivor med potatisskalaren längs med gurkan uppåt.
  5. Fixa dressingen: Skiva chilifrukten tunt. Kärna ur den först om du vill ha lite mer Svenne Banan-smak.
  6. Slarvhacka nötterna och koriandern lite mer noggrant.
  7. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Gärna färsk vitlök om det finns.
  8. Blanda det hackade i en liten skål med saften från en av limefrukterna. Rör i fisksåsen. Smaka dig fram så att dressingen blir lagom salt-syrlig. Ta mer lime om det behövs. Rör till sist i oljan.
  9. Lägg upp nudlarna i skålar eller på avlånga tallrikar. Lägg på löken, gurkan, räkorna och kräftstjärtarna samt eventuell vit fisk. Skeda över dressingen. Snåla inte.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept