Kalvinnanlår med tryffelpotatismos

Kalvinnanlår med tryffelpotatismos
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Chutney

  • 1 st äpple, stort
  • 1 st rödlök
  • smör, att steka i
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk soja, kinesisk
  • Peppar, efter smak

Tryffelpotatismos

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2,5 dl mjölk
  • 5 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 tsk vit tryffelolja, knappt

Kalvinnanlår

  • 600 g kalvinnanlår eller kalventrecote
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Färsk oregano eller timjan till garnering

Gör så här

  1. Chutney
    Skär äpplet i tärningar och löken i tunna klyftor.
  2. Fräs i panna med en stor klick smör.
  3. När allt fått lite färg - sänk värmen och vatten, rödvinsvinäger, koncentrerad kycklingfond, flytande honung och kinesisk soja.
  4. Låt allt puttra tills det blivit en aning mjukt.
  5. Peppra.
  6. Tryffelpotatismos
    Skala och skölj potatisen.
  7. Skär den i mindre bitar.
  8. Koka dem i saltat vatten tills de blir mjuka, ca 15 minuter.
  9. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  10. Mosa potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller elvisp.
  11. Späd potatisen med varm mjölk och med en klick smör. Gärna lite mer mjölk och smör för att få den lite extra lös och krämig.
  12. Krydda med salt och peppar och tillsätt en liten tesked vit tryffelolja innan servering.
  13. Kalvinnanlår
    Salta och peppra köttet på båda sidorna.
  14. Lägg smör i varm panna och stek köttet ca 2 minuter på varje sida. När röd köttsaft börjar sippra ut från köttet - då är det färdigt!
  15. Lägg upp på varma tallrikar. Moset i mitten, kött och chutney på varsin sida.
  16. Garnera med till exempel färsk oregano eller timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept