Trattkantarellssoppa med anklever

Trattkantarellssoppa med anklever
Foto: TV4

Soppa på självplockade trattkantareller och anklever, serveras med parmesanfylld smördegssnurra.

Tillagningstid: 30 minuter + eventuellt i kyl över natten

Mixa varma vätskor
Mixar du din soppa i en blender, tänk på att låta den svalna något och att inte hälla i för mycket på en gång, mixa hellre i flera omgångar. Mixar du varm vätska bildas det ett tryck i kannan och locket kan flyga av.

Dryckestips
Seral Corvina Veronese

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna



Ann-Louise bjöd även på

Kalvinnanlår med tryffelpotatis


Rabarber under täcke



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hg svamp (blanda gärna skogschampinjon med kantareller)
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl kycklingfond, koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 4 dl grädde (27 %)
  • 2 hg anklever, rensad
  • 0,5 dl cognac
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • Mördegsskruvar med ostsmak

Gör så här

  1. Dela den sköljda svampen, hacka löken och fräs upp allt med en stor klick smör.
  2. Blanda i en mixer med vita vinet, kycklingfonden, vatten och grädde.
  3. Häll därefter allt i en gryta och låt det koka upp.
  4. Salta och peppra efter smak och behov.
  5. Låt stå över natten för bästa resultat.
  6. Innan servering, koka upp och häll soppan därefter i mixern och mixa ner ca 2 hg rensad anklever.
  7. Tillsätt cognac.
  8. Smaka av!
  9. Servera med mördegsskruvar med ostsmak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept