Het kräftsoppa à la Sundsandvik

Het kräftsoppa à la Sundsandvik
Foto: TV4

Het kräftsoppa à la Sundsandvik serveras med vitlöksdoftande rundel och avokadocrème.

Vintips från Anne
Jules Muller Gewürtztraminer, nr 6702, 102 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 mars 2012
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

Kräftsoppa

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 st fint rivna morötter
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 200 g kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 burk kräftstjärtar, 400 g varav 170 g kräfstjärtar
  • 0.5-1 krm svartpeppar
  • chilipulver

Avocadocréme

  • 1 st avocado
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk grädde
  • Citronsaft
  • Svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Avokadosoppa
    Smält smöret och vispa i vetemjölet.
  2. Häll på vattnet, grädden och lägg i buljongtärningarna och de rivna morötterna.
  3. Låt koka i 10 minuter, tillsätt sedan kräftosten och créme fraiche.
  4. Lägg sist i dillen och smaka av med svartpeppar.
  5. Kräftstjärtarna tillsätts strax före servering och dofta över lite chilipulver.
  6. Avokadosoppa
    Mixa samman avocadon, grädden och créme fraiche.
  7. Rör i citronsaft till lagom konsistens och smaka av med svartpeppar och salt.
  8. Servera gärna rätten tillsammans med vitlöksbröd och cocktailtomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept