Ankbröst i vinbärsås

Ankbröst i vinbärsås
Foto: TV4

Börja med att steka ankbrösten med skinnsidan ned för att få skinnet så knaprigt som möjligt. Överstek inte, då blir köttet torrt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st stora ankbröst
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 st schalottenlök i klyftor
  • 1 st morot, i bitar
  • 1 st lagerblad
  • 1 klyfta rotselleri, hackad
  • 0,5 tsk timjan
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 msk hallonvinäger
  • 1,5 dl osötad svart vinbärssaft
  • 2 tsk smör
  • salt och peppar
  • ev. arrowrot

Till servering:

  • 2 fänkålsstånd
  • rågmjöl
  • smör till stekning

Gör så här

  1. börja med såsen. Koka lök morot, rotselleri med buljong, timjan och lagerblad ca 20 min.
  2. Sila fonden ner i en kastrull. Koka ihop till 2/3. Späd med svart vinbärssaft, smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Krydda bröstfiléerna med salt och peppar. Stek dem med matfett i medelvarm panna 5-7 min på var sida tills de är lagom rosa inuti.
  4. Hetta upp såsen, red med arrowrot om så behövs, runda av med en klick smör. Slå en spegel av sås på tallrik, lägg på skivat ankbröst, garnera med vinbär.
  5. Dela fänkål i halvor, sjud dem halvfärdiga i lättsaltat vatten. Vänd dem i rågmjöl och stek dem klara med matfett i panna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept