Det här är en spännande rätt av anka och kokbanan med recept från Tanzania. Man kan också steka en stor kyckling på samma sätt. Kokbananer hittar du i välsorterade matbutiker.
Sätt ugnen på 175°. Dela ankan i halvor. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i ankan och bryn den på båda sidor och lägg sedan över den i en ugnssäker form. Krydda ankan med salt och peppar.
Lägg löken i stekpannan och tillsätt curry, chili och tomater. Låt det fräsa 2-3 minuter. Häll i vattnet och rör om. Häll tomatröran bredvid ankan i formen.
Stek ankan i ugnen i 40 minuter. Skala och skiva bananerna. Ös tomatsky över ankan och lägg bananerna bredvid. Stek i ytterligare 20-30 minuter tills köttsaften från ankan är ofärgad när man sticker i den tjockaste delen. Servera rätten med kokt ris eller potatis.