Anjovisrulle

Anjovisrulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Anjovisrulle

10 ingredienser

Ett favoritrecept med fin sälta att ständigt återkomma till. En god öl och lite knäckebröd är smaskens till.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Fyllning:

  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 stor ask ansjovisfiléer
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 2-3 dl ost, riven
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smöra en långpanna mycket noga. Vispa ihop pannkakssmeten och slå den i långpannan. Grädda ca 20 minuter.
  2. Ta ut långpannan och stjälp upp pannkakan på bakpapper. Lägg detta på en bakplåt. Fräs löken blank med matfett, vänd ner hackad ansjovis och persilja.
  3. Bred fyllningen över, strö på osten och rulla ihop som en rulltårta. Strö även lite ost över rullen. Gratinera i 250 grader tills osten smält.