Anjovisrulle

Anjovisrulle
Foto: TV4

Ett favoritrecept med fin sälta att ständigt återkomma till. En god öl och lite knäckebröd är smaskens till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 stor ask anjovisfiléer
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • 2-3 dl riven ost
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smöra en långpanna mycket noga. Vispa ihop pannkakssmeten och slå den i långpannan. Grädda ca 20 minuter.
  2. Ta ut långpannan och stjälp upp pannkakan på bakpapper. Lägg detta på en bakplåt. Fräs löken blank med matfett, vänd ner hackad ansjovis och persilja.
  3. Bred fyllningen över, strö på osten och rulla ihop som en rulltårta. Strö även lite ost över rullen. Gratinera i 250 grader tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept