Ängsyresoppa

Ängsyresoppa
Foto: TV4

Ängssyra växer vilt lite varstans. Bladen förlorar lite av sin gröna färg när de kokas men smaken är delikat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g ängsyreblad
  • 50 g smör
  • 4 st äggulor
  • 10-12 dl het ljus buljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj bladen och ta bort den grova bladnerven. Hacka dem grovt och lägg dem i en kastrull med smöret. Låt smälta på svag värme tills massan tjocknar och bladen ändrar färg.
  2. Fortsätt sjuda på svag värme och tillsätt gulorna, en i taget under kraftig vispning. Vispa soppan skummig.
  3. Hetta upp buljongen och tillsätt den. Ta av kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept