Ängsyresoppa

Ängsyresoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ängsyresoppa

7 ingredienser

Ängssyra växer vilt lite varstans. Bladen förlorar lite av sin gröna färg när de kokas men smaken är delikat. Om du inte hittar ängssyra går det bra att ersätta med kirskål eller spenat.

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g ängssyra (bladen)
  • 50 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 l buljongtärning (gärna het)
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skölj bladen och repa bort den grövsta biten av nerven. Grovhacka bladen och lägg dem i en kastrull tillsammans med smöret. Låt bladen smälta på svag värme tills de ändrar färg och tjocknar.
  2. Håll kastrullen på svag värme och tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning.
  3. Tillsätt den heta buljongen och ta kastrullen av värmen. Smaka av soppan med salt och peppar och servera genast, gärna med en klick matlagningyoghurt. Observera att soppan inte kan värmas eftersom den innehåller ägg!