Ängsyresoppa

Ängsyresoppa
Foto: TV4

Spännande med ängssyra, men kanske inte så lätt att få tag i. Det går bra att använda kirskål eller spenat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300-400 g ängsyreblad
  • 50 g smör
  • 4 st äggulor
  • 1 liter ljus buljong från tärning, het
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningyoghurt

Gör så här

  1. Skölj bladen och repa bort den grövsta biten av nerven. Grovhacka bladen och lägg dem i en kastrull tillsammans med smöret. Låt bladen smälta på svag värme tills de ändrar färg och tjocknar.
  2. Håll kastrullen på svag värme och tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning.
  3. Tillsätt den heta buljongen och ta kastrullen av värmen. Smaka av soppan med salt och peppar och servera genast, gärna med en klick matlagningyoghurt. Observera att soppan inte kan värmas eftersom den innehåller ägg!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept